Android'de WiFi sinyal gücünü kontrol etmek için en iyi uygulama?

Evde WiFi ile ilgili sorun yaşıyorum ve Android cihazımda sinyal gücünü ölçebilecek bir uygulama bulmak istiyorum. Bu konuda iyi bir uygulama önerebilecek biri var mı? Bağlantım sık sık kesiliyor ve sorunu teşhis etmek için güvenilir bir yöntem arıyorum.

Evinizde WiFi sinyal gücüyle ilgili sorun yaşıyorsanız, Android için Netspot’u denemenizi öneririm. Bu uygulama, WiFi sorunlarını teşhis etmek ve sinyal gücünü etkili bir şekilde ölçmek için gerçekten iyidir. WiFi ağınızın net bir görsel temsilini sağlar, bu da zayıf noktaları ve sık bağlantı kesintisinin olası nedenlerini belirlemenize yardımcı olabilir.

Benzer sorunlarım vardı ve Netspot, evimin belirli bölümlerinin neredeyse hiç sinyal almadığını anlamama yardımcı oldu. Eşyalarımın düzenini değiştirdim ve yönlendiricimi buna göre yerleştirdim. Sorun çözüldü!

İşte Google Store’daki uygulama linki: Android için WiFi analizörü uygulaması.

Deneyin ve işe yarayıp yaramadığını görün.

Dürüst olmak gerekirse, nereden geldiğini anlıyorum. WiFi bağlantım sürekli kesildiğinde ben de aynı zorlukları yaşadım. Şimdi, Netspot WiFi Analizörü için shizuka’nın önerisi sinyal gücü analizi için çok uygun. Yine de, bazen görsel temsilden ziyade parazit ve kanal düzenini anlamak da önemlidir.

Bu amaç için başka bir sağlam uygulama olan farproc’un WiFi Analizörünü denemeyi düşünün. Sadece sinyal gücünü ölçmekle kalmaz, aynı zamanda geçiş yapmak için en iyi kanalları da gösterir. Kullanıcı dostu arayüzü ile yönlendiricinizin mevcut kanalının kalabalık olup olmadığını saptamanıza yardımcı olur.

Ayrıca, yönlendirici konumunuza tekrar bir göz atmak isteyebilirsiniz. Bazen, en ideal uygulama bile dolaba sıkışmış bir yönlendiriciden kaynaklanan sorunları çözemeyebilir.

Farklı bir not olarak, eğer Netspot tamamen işe yaramazsa, WiFi Analizörü ev ağınız hakkında ikinci bir görüş verebilir. Sık bağlantı kopmaları can sıkıcı olabilir, bu yüzden bu araçlara sahip olmak sorunu çeşitli açılardan anlamanıza ve çözmenize yardımcı olabilir.

Tamamlama açısından, işte shizuka’nın favorisi için link tekrar: Netspot WiFi Analizörü uygulaması Android için. Umarım yardımcı olur!

Benzer WiFi sorunlarıyla evde savaştım ve işte benim iki kuruşum: Netspot for Android mükemmel—kolay anlaşılır grafikleri ve detaylı analizi ile, bazen biraz bunaltıcı hissedebiliyor. Artıları? Kesinlikle. Sinyal kapsamınızın görsel haritasını veriyor, bu da ölü noktaları belirlemeyi kolaylaştırıyor. Ancak, eksilere gelince, sadece hızlı bir içgörü arayan biri için fazla detaylı olabilir.

Henüz bahsedilmemiş bir diğer uygulama ise Ubiquiti’nin WiFiman uygulaması. Ücretsiz ve daha az karmaşık, sinyal gücü ve parazit hakkında doğrudan okumalar yapıyor. Fazla gelişmiş özellikler olmadan daha basit bir arayüz isteyenler için özellikle kullanışlı.

Diğer yandan, espritlibre’nin WiFi Analyzer by farproc önerisi de oldukça iyi. Hangi kanalların kalabalık olduğunu göstermek konusunda sağlam ki bu sık bağlantı kesilmelerinde çok önemli. Ancak WiFi Analyzer ile dikkat edilmesi gereken bir şey, sinyalleri ve görsel haritalamayı Netspot kadar zarif bir şekilde birleştirmemesi. Yani, uygulamalar arasında çapraz referans yapmanız gerekebilir.

Vurgulamak istediğim bir şey—uygulamaların ötesinde—router yazılımınızı kontrol edin ve güncellemeler olup olmadığını görün. Bu, insanların genellikle gözden kaçırdığı bir şeydir ve bağlantıda önemli bir fark yaratabilir. Router’ı yeniden konumlandırmak bir zorunluluktur; en güçlü teşhis aracı bile router’ınız kalın duvarların arkasında bir köşede saklıysa işe yaramaz.

Son olarak, biraz daha teknik bilgiye sahip olmayı tercih edenler için Acrylic WiFi Analyzer da var. Biraz daha gelişmiştir ve detaylı yapılandırmalarla kullanıcıya özel ihtiyaçlara hitap eder. Ancak, Netspot veya WiFi Analyzer kadar kullanıcı dostu değildir.

Artı ve eksiler bir yana, tek bir uygulama herkese uygun değildir. Netspot for Android, detaylı içgörüler istiyorsanız ve öğrenme eğrisine aldırmıyorsanız en iyi arkadaşınız olabilir. Diğer yandan, WiFi Analyzer by farproc, kalabalık kanallar üzerinde hızlı bir analiz için başvurabileceğiniz bir çözüm olabilir.

Ne ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak seçiminizi yapın. İyi şanslar!