iPhone’umu TV’ye yansıtmaya çalışıyorum, ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Aileme göstermek istediğim önemli videolar ve fotoğraflar var, fakat adımları çözemiyorum. Biri bana süreci anlatabilir mi?
İşte iPhone’unuzu TV’nize nasıl yansıtacağınız:
-
Apple TV veya AirPlay uyumlu bir TV kullanarak
- TV’nizin ve iPhone’unuzun aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun.
- Denetim Merkezi’ni açmak için iPhone’unuzun sağ üst köşesinden aşağıya kaydırın.
- 'Ekran Yansıtma’ya dokunun ve listeden Apple TV veya AirPlay uyumlu TV’nizi seçin.
- TV ekranınızda bir AirPlay şifresi belirirse, bunu iPhone’unuza girin.
-
Bir HDMI Kablosu ve Adaptör Kullanarak
- Lightning’den HDMI’ya bir adaptör satın alın.
- Adaptörü iPhone’unuza bağlayın.
- Adaptörü TV’nize bağlamak için bir HDMI kablosu kullanın.
- TV’niz uzaktan kumandanızı kullanarak ilgili HDMI girişini seçin.
-
Bir Akıllı TV Uygulaması Kullanarak
- Bazı akıllı TV’lerin, Samsung TV’ler için Samsung Smart View gibi kendi uygulamaları vardır.
- İlgili uygulamayı iPhone’unuza yükleyin.
- Her iki cihazı da aynı Wi-Fi ağına bağlayın.
- Uygulamadaki talimatları izleyin.
Roku veya Amazon Fire Stick’iniz varsa, bunlar da ekran yansıtmayı destekler. Roku için Ayarlar > Sistem > Ekran Yansıtma’ya gidin ve ardından iPhone’unuzdaki Ekran Yansıtma altındaki yönlendirmeleri izleyin. Fire Stick için, ayarlardan yansıtmayı etkinleştirin ve iPhone’unuzda AirScreen kullanın.
Bu yöntemlerle, önemli videoları ve fotoğrafları ailenizle hızla paylaşacaksınız.
Eğer iPhone’unuzu TV’nize yansıtmak için başka bir seçenek arıyorsanız, Google Chromecast’ı denediniz mi? Gerçekten kullanışlı ve genellikle gözden kaçan bir seçenek. @shizuka’nın bahsettiği yöntemlerden farklı olarak, Chromecast ile:
- Kurulum: Chromecast’ı TV’nizin HDMI portuna ve bir güç kaynağına takın. TV’nizin iPhone’unuzla aynı Wi-Fi ağında olduğundan emin olun.
- Google Home Uygulaması: iPhone’unuza Google Home uygulamasını indirin ve açın.
- Hızlı Bağlantı: Uygulamada, cihaz üzerine dokunun ve kurulum talimatlarını izleyin. Bu genellikle birkaç saniye sürer.
- Ekran Yansıtma: Kurulum tamamlandıktan sonra cihaz üzerine dokunun ve seçeneklerden 'Ekranımı Yansıt’ı seçin.
Bu, özellikle zaten Google ekosisteminde iseniz, bazen daha basit olabilir. AirPlay ile karşılaştırıldığında bir dezavantajı, gecikmenin biraz daha yüksek olabileceğidir, ancak genellikle fotoğraflar ve videolar için fark edilmez.
Donanım yatırımı yapmak istemiyorsanız, ApowerMirror veya LetsView gibi üçüncü taraf bir uygulama kullanmak da ilginç bir alternatif olabilir. Bu uygulamalar daha az konuşulan, ama oldukça iyi çalışabilen çözümler:
- İndirin: Uygulamayı hem iPhone’unuza hem de akıllı TV’nize veya TV’nize bağlı herhangi bir başka cihaza yükleyin.
- Bağlantı: Uygulamayı iPhone’unuzda ve akıllı TV’nizde açın, aynı Wi-Fi ağına bağlanın.
- Yansıtma: iPhone’unuzu yansıtmak için uygulama içi talimatları izleyin. Bu adımlar genellikle oldukça basittir, bir arkadaşınızı Google dokümanına davet etmek gibidir.
Kullanım kolaylığı ve güvenilirlik açısından tüm çözümler eşit değildir, ama farklı yöntemleri keşfetmek işe yarayabilir. Bazen bir TV’nin yerleşik yayınlama özelliğine güvenmek yeterli olabilir, ama sizin için en iyi neyin çalıştığını görmek için alternatifleri denemekte zarar yoktur.
Umarım düşünmeniz için başka bir açı katar! Ve o aile anlarını büyük ekranda paylaşma konusunda iyi şanslar.